14/09 2011 jam 9 mlm

wah... lma nya x msuk blog ni.... huhu... asal msuk blog ni jer, msti aq sdg kbsonan, sbbtu aq msuk blog ni.. haha.... aih.... ssah nya hdup ni... xtau nk buat pa, sungguh bosan wlupun kerja blambak.... huh..... kn best klu bleh jd mcm org lain, bnyak kwan, ada lah jgak tmpat utk brbual, ni tidak, huhuhuhu................. aaaaaddddddddddooooooooiiiiiiii, bnyak msalah, tanggung sndiri, hmmmm xperlu lah nk org mmhami, tpi apa rsa klu ada org mmahami kta ek????? huhu........ umur dah 20 thun, tpi apa prubhan besar yg aq dh buat ek??? apa jdi 20 thun akn dtg plak??? aih bnyak btol prsoaln.....

aduh !!!!!

aduh , aduh aduh sakitnya jiwa ini meronta dalam kepalsuan, andai aq tahu begini jadinya, ku mengundur diri..... btulkah @ mainan perasaan. jiwa yg gelodak dan meronta kesakitan......

esok mngkin tidak

2.16 am 20/5/2011 jumaat
sepanjang hari ni, tidak kurang pnatnya, mengangkat brang-brang dri blok b ke blok khansak.2 buah kotak lagi aq biarkan trsimpn dbawh blok... ntah ada ntah hilang esok.. sjenak trfikir tntang prjuangan ku skrang. perjuangan ku skrang tidaklah mncabar sprti yg dlalui oleh kakak dn abg ku dahulu. pergi sekolah beberapa batu jauhnya dgn bjalan kaki, ksmpitan yg dialami suatu ktika dhulu mngajar ku utk trus hdup. betapa susah payahnya ibubapa ku mmbesarkn anaknya sehingga kini. aq adlh yg terakhir dlam kluarga. mngkin kepayahan dahulu tidak bnyak kurasakan sprti abg n kakak aq. jadi tiada alasan utk aq mngeluh dengan keadaan ku sekarang. mngkin aq brbeza dgn rkan2 yg lain, xbnyak yg mereka rsa apa yg aq rsa shingga kni. aq xbleh smakan aq dgn mreka, krna mreka lbih kuat dr prjuangan ini.esok apa yg berlaku??????

ntahla

3.11 am 16/5/2011


Hri ini, xder apa yg brlku, just ari ni frust tngok fakulti, yg xsiap lg klulusan tu, HEPA dah telfn bnyak kli dah... aduii mslah tol la... hrap2, sok dah ada surat tu, InsyaAllah... hri ni pon tu jer keja aq, n keja mnyusun kerts pon xmla lg... hahhaha........... sejenk trfikir, aq ni rsanya ska sngt nk mngthui hal org lain, sdgkn org lain pon xprnh nk tahu hal aq... hahaha

duty on holiday.

2.07 a.m . ahad
hari ini gnap sminggu cuti sem, dan kerja-kerja kelab blum lgi dsiapkn, esok bermula lah hari-hari busy, prkara prtma yag hrus aq buat adalh prgi ke fakulti utk mendptkan srat klulusan program yang tlh d hntar pd mnggu lalu. InsyaAllah timbln k.j dh sahkan, slepas tu kna pergi ke Hepa utk hntr srat ni. huhu....... duty sterusnya menyusun kertas2 sumbngan utk dmsukkan ke dlam arkib, huh... dh 2 hri aq wat keja ni, ntahla bila nk siap. kerja lain yg prlu disiapkn cti ni ialah mngemaskini blog n web.. insyaAllah akan siap dlam msa terdekat, tpi hrus mnyiapkan dhulu gerak kerja program .... hmmm dah la... klau mcm ni bla nk siap keja... continue the work ....

cinta tiga segi guitar by zan

huhu
video

korean music guitar by zan

next song is korean music guitar.
video
my first song in guitar learning

kal ho naho guitar by zan.

hahaha... xde keja cri keja.................
video

cuti lagi...

11.52 am / 14 mei 2011
waktu yang tidak sesuai menambah entry kat blog ni... huhu...
wah, mmg lma x update my internet home... hahaha, hmmmm nak tlis pa ek??? xya la nk tlis pnjang2, bkannya karangan pon nk submit2. hmmmm cuti D'unisza kembali lagi, pagi ni bleh plak bngun awal. haha. pagi ni, makcik2 cleaner buat onar kat blok b, huhu... abis smua perkakas aq kna buang, bkan tu jer, ksut aq, slipar aq smua kna buang, adoiiii. nk kluar mcmna ni??? Sabar !! sabar!! adui, mna bleh sbar, igt tu brang bapak yg pnya ker???? adoi... bgun jer smua dh sapu hbis, mcm rmah kna rompak plak... abistu mcmna???? releks sudah... hahaha... mo jdi gila sdah ni.. mcm2 dugaan..

melayari cuti D'Unisza

22.12.2010 - 3.48 pagi.... tiada apa yang kedngaran selain bnyi katak yg sdg mmggil hujan.... cuaca yg x mnntu d unisza mnybbkan bdan aq trasa sgtla rsa x slesa.... dh 3 hri aq brbungkus saja... huh....... bdan ku trasa brat, ssah utk brgerak utk mlakkn krja hrian... huh nasib.... hsrat utk brknjung ke klinik trpksa aq lpakan krna trasa trsgtla skit.... hrap2 cptlah smbuh... aq mmpunyai cti slma 1 mnggu stengah lgi.. mngkin apa yg aq slama cti sebulan ini aq x mnfaat kn spenuhnya... huh .. apa nk jdi ngan aq ni... apapun pnntian rkan2 utk blik ke kampus adalh sgt di nnti-nntikan...

exam.....

huh... final exam dah nk dkat... mngkinkah aq dpat mlakukan.... xsure sgt2.... hohoho... ya Allah bantulah aq jawab soalan dengan tenang....

raya ker hari ni???

mcm x raya jer...
hmmm mak, ayah, walaupun x kukcup tnganmu hri ini, aq redha.....
walaupun x kulihat betapa serinya wajawmu di pagi raya ini , aq redha....
walaupun x kudengar betapa gembiranya keluargaku sekarang ini, aq redha....
redha walaupun xtrthan.......
TAPI aq x rela jka 1 kli lagi... cukuplah 2 thun..... ckuplah 2 thun..

x bleh tido..

dah sminggu aq rsa aq xbleh tido... ssah nk tido... npa ek?? huh....

bazar / masak...?

hmmmm...nk p bazar ker nak msak??? masak rrr... mlas nk p bazar... nk jimat... lgipon nk p ngan sapa.. bkannya ada orang kat unisza ni.... nk msak per??? nasi ksong jer ker??? ermm nasi + megi bleh jadi gak.. huhu...

hari-hari yang sunyi

dunia rsa kosong jer... xtau nk wat per... huhu........bsannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn objhzystdjhvjkahkjcgzj 8y37294809290754y7t5egrit7we6fsd6fgusygxc-e=ri21p03u`u`kjg3v fksdfkshldyfukgfssjbcvsfcvhajcfsdyauwfoddddauywgqpsigjckvbzjhxvjczhbcjhalfs

sunyi... sepi.... keseorangan

huh... bsannya..... msti kwan2 lain dah mla sbuk skrang ni.... xperla....

test dah abis

arini test dah hbis.. smpat gak aq antar kwan2 aq blik tadi... huhu meriah tol...pastu g minum air buah kat luar... ni 1st time aq drive motor kluar unisza, huhu... apapun... nk tido lu..... heheh...

my mind is nothing

xde pe yg aq pikirkan skrang ni, selain ucpan rakan2 , "sok dh nk blik dah", "ko blik bila? blik sabah x?", " x sabar aq nk blik", "aq dah siap packing brg"... huhu... xpelah... xtahulah... dah la nk test ni... .serabut btol la....

test ibadah dan macro....

2 test lagi perlu aq lalui, sebelum keadaan mnjadi snyi, dalam erti kata lain, abis jer test macro, smua dah berangkat blik ke rumah masing2. xperlu nk brsedih2 masa itu, tahan jer... ari ni, aq dpat tau, satu2nya rakan sabah aq, xbraya ngan aq dsini... adoi.... rsa gelap jer dunia ni.... xtahu apa akan jadi..... hmmmmm somebody help me..... cehh mcm jer ada org kat sni... hihi

adoi...

rsa nk mmpos la.....

dah give up

macro xbleh jwap..
acc pon xbleh jwap...
adoii
dah give up
ptus hrapan..........

jika................

jika aq bukan pilihan, aq akan mengundur diri, kerana aq tahu aq bukanlah yang terbaik, kerana aq takut, takut untuk bersaing dan menentang ketentuan, kerana aq sedar sapa sbenarnya aq... kerana aq mengetahui erti pilihan seseorang itu. walaupun sakit di dada ini, aq x snggup nk sakitkan hati orang lain, kerana aq x diajar untuk menyakitkan hati orang lain. tpi cuba menggembirakan sesiapa yang sudi bertamu di hati. memang jiwangzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.... tido lu.......

symphony kehidupan

Dari Benih Menjadi tunas,
Dari tanah menjadi pokok,
pucuknya mengejar langit, kluarkan buah dan bunga,
akarnya pula mengejar tanah, mencri mineral tersembunyi
selepas itu,
Daun berguguran
Dahan jadi kering
anai2 menjamah ranting
pokok yg gagah terpaksa akur kepada ketentuan Ilahi..

study day for test week.....

2 more weeks before celebrate our raya.... in this 2 weeks, 4 test paper will take place.........

23/8 - fiqh ibadah
25/8 - account
-
29/8 - buss stat
2/9 - macro


preparation needed..........

16/08/2010

class... ok jer... just class acc ssah skit... bnyak bnda x fham lagi.....
dpat thu mnggu dpan ada test ibadah.. so prepare la....
rsanya ari ni skit sbuk.. dah g kdai printing baju... erm ssah tol la nk buat choice ni.....
tadi tepon abg im... huhu .. kna marah la plak adoiiiii....
SO..... TIDOR LU................................... :>

huh..

huh... bru abis koku...... pntnyer.... keja bnyak lagi ni... xplah... tido jap... hehehhe

mlm ni tido awal

jumaat: tdi g gnting rmbut.. huh .. x thu smart ker x ni....
mlm ni nk tido awl........ huhu.. abisla... idup aq x tntu arah dah.........

amir.. mirul

ermmm.. dah msuk tgah2 sem ni, bru trasa khilangan amir ngan mirul........ sunyi arrr weiiii blik aq ni....... adoi... pasal pa la nk pndah,,,,, dsini kn bgus....................

layan jwa.....

MENGENALI SESEORANG ITU KADANG MEMEBUAT AKU KETAWA
MENGENALI SESEORANG ITU JUGA KADANG MEMBUATKAN AKU MENGALIRKAN AIRMATA.
SESUNGGUHNYA, MENGENALI SESEORANG ITU MAMPU MEMBERIKAN AKU SEJUTA RASA... SEDIH, GEMBIRA DAN SEBAGAINYA....
AKU MENYEDARI, MENGENALI SESEORANG ITU, SATU ANUGERAH

AKU BERSYUKUR DENGAN KEHADIRANNYA KERANA BARANGKALI MELALUINYALAH AKU MENGERTI ERTI KEHIDUPAN.........

arghhhhh.....

urh..... bnyak btol prsoalan......xthu arr... adoooii.... xleh rr mcmni... ssahnyer..........

jiwa kacau.....................

SEKSANYA AQ.................
KASIH TAAAAAAK SAPA TAHU............
SERIBU BAYANGAN AKU GAMBARKAN....
TAPI MASIH X MENGERTI..........
MENCARI KEBAHAGIAN DAHAN MENUMPANG KASIH....
MUNGKINKAH SURATAN HIDUP SELALU SENDIRIAN........

luahan ku

?????

prsoaln yg bnyak..... mmningkn kpala....

urhhhhhh

prasaan ni x diundang........ tpi , prasaan ni gak xbleh hilang..
mampos ler aq..........

s2dy pasal css html dan javascript

fuhh... dah dkat sebulan aq s2dy pasal bnda ni.... msih 50 pratus dapat fham..... bndi ni ssah la, nk tau code2 utk dtnam nnti... ni baru code, blum lgi nk designnyer....huh.. nk s2dy ngan org lain, xtau plak ngan sapa.... bnda ni klau dah 100 pratus fham, snangla nk wat lgi smart blog aq ni....

kata2 ku.....

YA ALLAH
GANTUNGKAN CITA-CITA KU SETINGGI BINTANG DI LANGIT
DAN RENDAHKAN HATIKU SEPERTI MUTIARA DI DASAR LAUT.

hmm.. tkutnya piki ni..

huh.... tkutnya nk piki kursus elektif yg aq plih ni... dah la x minat politik ....... huh.... cmna ni???? ni la akibat suka wat keja last minute... hmmmm

ari ni smua family bkumpul bsama.

ari ni kakak n abg2 aq blik kmpung ... hhahaha pcah ksunyian rmah aq ni....

cuti..........

best plak cuti kli ni... tpi cuti pnjang sgat... dah naik bosan la.....

tawau ... wait me...

huhuhhu excited giler.....

hmm 2 lagi...

> x sangka .. cpat masa berlalu....

alhamdulillah.. today im happy with this


hmmmm akhirnya........ x sabar nk blik.... tpi.... msti kat rmah nnti xda kwan... sunyi...........x mcm dsini... rmai kwan..... so...... arhh apapun nk blik jgak.......he..... miss my family at all.... thun ni blum tntu lgi dpat raya ngan family.... so .... tawau i'll back home......

hmmmm exam dah separuh jalan...

kertas acc telah dilalui ..... kini tumpu untuk m3, micro n apk... exam dah separuh jalan..... hmmm walaupun kekadang rasa penat tpi exam ni msti diutamakn dhulu..... jdi.... fuhh....

hmmmm time tu acc paper....

time tuk acc paper.... insyaallah bleh buat... just nk jga masa menjawab.... tkut terlbih... hmmm mcmna yek?? ahh hentm jer la....

fuh....

skrang ni tem exam........... mdh-mdahan smua brjln lncr.........

final exam

final akan menjelang kelak..... preparation aq skrang ni msih blum mantap lagi... kadang-kadang terasa risau........ mcmna nak jadi rajin macm kawan2 yg lain? sem 2 yg sibuk ini membuatku pening kepala. nk piki banyak benda. tambahan pula gelodak di hati yg dtg secara tiba-tiba. aq tak perlu mengharapkan simpati dari sesiapa pun. aq sbenarnya hidup bersendirian. aq perlu berusaha.... aq nk lupakan semua kepenatan ku selama ini...... Ya Allah yang sentiasa memerhatikanku... ko brilah aq kekuatan dalam menempuh liku-liku sebagai seorang pelajar. berilah aku ketenangan dalam menjawab kertas exam.... amin............... hmmmmmm final exam will create the final destiny........................

spesifikasi hidupku

Aku bukanlah seorang yang sempurna…… hanya pndai berkata di dalam hati, tetapi x pndai berkata scra zahirnya… aq tidak layak berkawan dan tidak layak dikawan. Namun aku bersyukur kerana masih ada alam maya ini sebagai tempat untukku terus berkata-kata.

find technological sophistication can make a person matures. not impossible if one can live alone.

BEST .... YES ARSENAL MENANG 3 - 1 KE ATAS BURNLEY HASIL JARINGAN WALCOT, ARSHAVIN AND fabregas

sejak kebelakangan hati jdi gundah... YA ALLAH

YA ALLAH AKU INI HANYA INSAN BIASA. KAU BERILAH AKU KESABARAN YANG KUAT. JAUHKANLAH AKU DARIPADA BENDA YANG HANYA MENSIA-SIAKAN HIDUPKU. BERILAH AKU PELUANG UNTUK BERBAKTI KEPADA IBUBAPA KU. AKU TELAH TEMUI BERBAGAI JENIS ORANG DISINI. AKU BERSYUKUR YA ALLAH ..KERANA DIKURNIAKAN RAKAN YANG MENGAMBIL BERAT TERHADAP AKU. BAGAIMANAKAH AKU HENDAK MEMBALASNYA? AKU TELAH BANYAK MEMBUAT DOSA. YA ALLAH KAU AMPUNILAH HAMBAMU INI.

Apabila minda berkata

The greater danger for most of us is not that our aim is too high and we miss
it, but that it is too low and we reach it


Fokus pada satu keinginan memungkinkan pencapaian banyak keinginan..





sedia kala...

akhirnya .... roomate aq dah blik asrma.... jdi pcahla ksunyian ku selama 1 mnggu... cuti midsem kali ni xla sunyi sngat sebb aq dah knl bbrpa pljar dri sbah,,,, bnyak rupanya dorang dri twu... hmmm tulah asyik terperap jer dlam blik.... sem2 bru knal org kmpung. itupun dipaksa heheheh.

hidup berperanan

rupanya susah jugak nak menjalankan sesuatu tugas yang penting kan. lebih2 lagi org mcam aq ni. xtahu nak bckap. mcmna la aq bleh jdi naib exco penrbitan dan publisiti... taula aq suka nak edit gmbar.. tpi... bnyak kerja ooo. xlama lagi dorang nak buat annual dinner. aq plak yg jdi lead. hmmm xpelah ... bila lagi nak brgaul ngan org kan.... heheh..

hmmmmmmmmm

weeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiii.... bila mo abis sem ni......................... bbbbborrrrrrrrrriiiiiiinggggggggg

so lonely person............


arrrrggghhh bila nak abis sem ni ..... nak blik kmpung....


hrap dorang c-hat...



keluarga baru aku di perantauan




























sronok tpi hehe

sronok lhat kwan2 lain c-buk tmpah tiket utk blik ke kmpung halamn. wjah dorang berseri-seri hehehehe. tpi biasalah. aq akan tinggal sendiri lagi di asrma . ala ... trpaksa... apa bleh buat ... dah hakikat blajar jauh2 trima jer la..... mcam x biasa ehehe.... hrap dorang gmbira di sisi kluarga. aq smpat mmesan budu hahah nak try la katakan....

fuhh....

fuhh akhirnya siap jgak aq pnya blog.....msih bnyak lgi aq prlu blajar tntg tech ni..